Over ons

 

'Lezen is voor iedereen’ 

Dat is het motto van Eenvoudig Communiceren. Al meer dan twintig jaar geven wij boeken en kranten uit in eenvoudig, begrijpelijk Nederlands. Speciaal voor jongeren en volwassen die niet zo sterk zijn in lezen.

 

In oktober 1994 kwam het eerste exemplaar van de Okee-krant uit; hét lijfblad van mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Al snel ontdekte directeur Ralf Beekveldt dat nog veel meer Nederlanders behoefte hadden aan makkelijk te lezen teksten. Dit zijn – zo weten we nu – 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder: dyslectici, nieuwkomers en mensen met een lage opleiding die het lezen zijn verleerd. Daarnaast kampen veel jongeren met een lees-/leerachterstand.

 

Successerie Leeslicht

Inmiddels produceren onze medewerkers maandelijkse en wekelijkse kranten en zo’n twintig boeken per jaar. Leeslicht is een van onze successeries. In 2009 won deze boekenserie voor volwassenen een Nationale Alfabetiseringsprijs in de categorie Leesbevordering. Leeslicht ontwikkelen we samen met partner Stichting Lezen & Schrijven en bevat vereenvoudigd werk van onder meer Angie Thomas, Delia Owens, Cis Meijer, Khalid Boudou, Herman Koch en Tommy Wieringa.

 

Communicatiebureau

Ons communicatiebureau maakt de communicatiemiddelen van bedrijven en instellingen begrijpelijk. Instellingen zoals het GVB, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en TNO kunnen bij ons terecht voor advies, redactie, vormgeving, trainingen & workshops, het uitvoeren van tests en het verzorgen van het keurmerk Gewone taal.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op 020  520 60 70 en vraag naar Jérôme Jacquot (of mail: j.jacquot@eenvoudigcommuniceren.nl).

 

Internationaal

Ook internationaal timmeren we flink aan de weg. We zijn sinds 2023 actief als meertalige uitgeverij: RongoBooks. Daar kan je boeken in het Engels, Spaans en Duits vinden. Ook hebben we sinds 2008 een uitgeverij in Leuven: Lezen voor Iedereen. Veel van de boeken die in Nederland worden verkocht, vinden zo ook hun weg in België. Daarnaast geven wij ook boeken uit in België, zoals de serie Vlaamse reuzen. In Duitsland hebben we uitgeverij Spaß am Lesen Verlag. Daar publiceren we naast honderden boeken ook onder andere de krant Klar und Deutlich, waarvan de oplage gestaag stijgt.
 Ook geven we in samenwerking met een Spaanse uitgeverij boeken uit in eenvoudig Spaans, Lectura para todos.