Internationaal

Eenvoudig Communiceren is niet alleen actief in Nederland. Ook internationaal timmeren we flink aan de weg. Bij elkaar zijn deze landen (inclusief Nederland) goed voor zo’n 150 nieuwe titels per jaar.

Lezen voor Iedereen

België
Sinds 2008 hebben wij een zuster-uitgeverij in België: Lezen voor Iedereen. Zo vinden veel van de boeken die in Nederland worden verkocht ook hun weg in België. Daarnaast geven wij ook veel Vlaams materiaal uit. Uitgeverij Lezen voor Iedereen ontvangt regelmatig subsidies voor nieuwe eenvoudige Vlaamse boeken van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

Duitsland
In Duitsland hebben wij uitgeverij Spaß am Lesen Verlag. Daar waren we in 2009 de eerste op dit terrein en publiceren we onder andere de krant Klar und Deutlich (ook digitaal). Er verschijnen dertig tot veertig makkelijke Duitse boeken per jaar. In Duitsland is Spass am Lesen Verlag uitgeroepen tot Unterstützer der AlphaDekade.

 

Engeland
Sinds 2012 zijn wij actief als uitgever in Engeland. Hier heet onze uitgeverij ReadZoneBooks. Met haar Engelstalige eenvoudige titels bedient RZB een groot deel van de wereld. Met name in China vinden de toegankelijke boeken gretig aftrek.

 

Spanje
Tenslotte geven wij boeken uit in eenvoudig Spaans, via Lectura Para Todos. Dat doen we in samenwerking met het internationale distributiecentrum Arcobaleno. De boeken worden niet alleen verspreid in Spanje, maar ook in Latijns-Amerikaanse landen.

RongoBooks

RongoBooks
RongoBooks is een meertalige uitgeverij die werd opgestart in 2023. Daar publiceren we boeken in het Engels, Spaans en in het Duits. Daarnaast bestaan er ook tweetalige edities. Die boeken zijn op elk taalniveau beschikbaar en bieden een groot aanbod thema's aan. De boeken die via deze uitgeverij worden verkocht, zijn zowel digitaal als op papier verkrijgbaar. 

Iets voor u?
Onze anderstalige makkelijke boeken zijn ook in Nederland te verkrijgen. Leesvaardigheid is cruciaal bij het leren van een vreemde taal. Daarom bieden wij lees- en leermateriaal aan in eenvoudig Duits en Engels. Bent u op zoek naar één van onze romans/e-books in het Duits? Klik dan hier. Voor Engelstalige boeken klikt u hier.