Boeken op thema

Wil je lezen over de Tweede Wereldoorlog? Of juist wegdromen met Romeo en Julia? In deze rubriek staan de boeken voor (jong)volwassenen op thema geordend. Het zijn romans, verhalen, getuigenissen of (auto)biografieën. Klik je op een thema, dan kom je in de webshop terecht op de bijbehorende pagina. Hier vind je alle informatie over onze leverbare boeken bij dit thema. Twijfel je over een titel? Op eenvoudigcommuniceren.nl is van elk boek een ‘inkijk’ te vinden van de eerste hoofdstukken. Het leesniveau is meestal A2/B1.

Wil je je ontspannen met een spannend boek? Dan is deze rubriek iets voor jou! Verhalen over orgaanhandel, huiselijk geweld, moord en doodslag. Je duikt in de wereld van de hoofdpersoon en ziet hoe gemakkelijk het soms is om in de misdaad te belanden. Maar als je het boek uit hebt, zit je lekker op je eigen bank.

Verhalen die doorverteld worden, en steeds opnieuw verschijnen. Verhalen met een moraal of met een knipoog. Verhalen uit diverse culturen en periodes. De rubriek Klassiekers bevat verhalen voor iedereen.
Voor Nederlanders is de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) een ijkpunt in de geschiedenis. Door de Duitse bezetting en de Holocaust veranderde ons land voorgoed. De boeken in deze rubriek bevatten verhalen en getuigenissen om nooit te vergeten.
Lezen over de liefde, dat kan ook in eenvoudige taal! Deze boeken hebben allemaal liefde als thema. Verboden liefde, onmogelijke liefde en de liefde die we allemaal zoeken.
Als je voorouders tot slaaf gemaakten waren, dan werkt dat door in je eigen leven. Dat kan een grote last zijn, en je tegelijkertijd kracht geven. Deze verhalen gaan over sterke mensen, over afzien en lijden, en over de rol van Nederland bij de slavernij.
Deze romans gaan over verlangen naar je geboorteland. Over de vlucht naar veiligheid en vrijheid. En over het leven in een totaal andere en onbekende samenleving. Herkenning voor iedereen die ooit noodgedwongen zijn land moest verlaten, en een eyeopener voor mensen die dat niet hebben meegemaakt.
Hoe is het om niet goed te zijn in je moedertaal? Om niet makkelijk te kunnen lezen en schrijven? En om dat steeds te willen verbergen? In deze verhalen krijg je een inkijkje in het leven van mensen die zich soms schamen. Maar die soms ook de stap maken en (opnieuw) de schoolbanken in gaan. Óf iemand tegenkomen die hen helpt.

Legendes en volksverhalen in eenvoudig Nederlands. Soms grappig, soms ontroerend. Je leert altijd meer over andere culturen. Ook fantastisch lesmateriaal in een multiculturele klas.

Een verfilmd verhaal, dat biedt een mooie kans voor een moeilijke lezer: als een moeilijke lezer eerst naar de film kijkt, wordt die alvast meegetrokken in het verhaal.

De lezer leert de personages kennen, wat de drempel verlaagt naar het boek. Als je het boek dan ook nog in makkelijke taal kan aanbieden, zal je hem of haar zeker aan het lezen krijgen.