Boeken voor kinderen

Op deze pagina krijg je een overzicht van alle boeken die geschikt zijn voor kinderen vanaf een jaar of 8. We hebben veel verschillende makkelijke boekenseries voor kinderen. Variërend van sprookjes (vanaf een jaar of 10) tot een ontroerende makkelijk lezenversie van het dagboek van Anne Frank, genaamd Mijn naam is Anne. Voor kinderen die nog niet zo lang Nederlands lezen, is er de éxtra makkelijke serie van 10 boeken: Mijn klas of een bundel korte verhalen: De blauwe gitaar. De leukste serie voor de bovenbouwers is Het talent van …! Makkelijk te lezen, geïllustreerd en per boek wordt het talent van een ander kind (in de brugklas) in het zonnetje gezet.
  1. Mijn klas

    Mijn klas is een serie van tien korte, makkelijk te lezen verhalen over de leukste klas van het land. Deze geïllustreerde serie is bedoeld voor kinderen vanaf tien jaar die pas kort Nederlands lezen. In elk verhaal staat een ander kind uit de multiculturele klas van juf centraal. Het leesniveau is A1/A2. Voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

  2. Het talent van ...

    Wie ziet het talent van dat ene kind? Dat zich verzet en opstandig is, of eenzaam en verdrietig? Of dat juist altijd opvallend behulpzaam en zorgzaam is? Op een speelse manier laten de schrijvers van de serie Het talent van … bovenbouwers ervaren dat iedereen talenten heeft. En zij moedigen aan die talenten te ontdekken en te gebruiken. Het leesniveau van deze serie ligt onder 1F, rond AVI midden 7. Geschikt groep 7/8 van het primair onderwijs.

  3. Losse boeken uit andere reeksen

    Hier vindt u alle boeken voor kinderen die niet toebehoren aan een serie. Met titels als het bekende boek Alleen op de wereld van Hector Malot en De Kleine prins van Rose Heliczer.

© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2023. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.