Boeken voor volwassenen

Op deze pagina krijg je een overzicht van alle boeken die geschikt zijn voor volwassenen. Eenvoudig Communiceren werkt met een doorlopende leeslijn en heeft een groot aanbod aan boeken op verschillende niveaus, van A1 (extra makkelijk) tot en met B1 (eenvoudig). Veel van die boeken horen thuis in een serie. Bij elke serie staat het leesniveau en het thema vermeld. Voor meer informatie, klik je op een serie. Je komt dan in de webshop terecht waar je alle leverbare boeken uit deze serie vindt.
Leeslicht is een reeks voor mensen die niet zo makkelijk lezen en toch graag een boek pakken dat hen boeit. Voor jongeren is er Leeslicht Young Adults. Veel uitgaven in Leeslicht zijn makkelijk-lezen edities (‘hertalingen’) van bekende bestsellers. Een groot aantal titels is verfilmd. De boeken in Leeslicht zijn op niveau A2/B1 (rond 1F). Een enkele titel is op B1, dat staat bij het boek vermeld.
Beeldboek is een serie korte, heel eenvoudige verhalen, geschreven voor NT2 én NT1. Geschreven door NT2-docent Johan van Caeneghem. De tekst wordt ondersteund door foto’s van acteurs die de scènes uitbeelden. Met deze reeks kunnen (jong-)volwassen, beginnende lezers kilometers maken! De boeken zijn geschreven op leesniveau A1.
Voor de aarzelende volwassen lezer in Vlaanderen is er naast de serie Vlaamse Reuzen nog meer! Zoals korte verhalen. Bovendien brengen we nieuwe titels soms uit in een Nederlandse en een Vlaamse editie, kijk maar bij de serie Beeldboek. Geschreven op leesniveau A2/B1.
Een dag in … is een serie van 12 makkelijk te lezen verhalen, geschreven voor inburgeraars door NT2-docent Willemijn Steutel. Ieder deel speelt zich af in een van de 12 maanden van het jaar. De spannende verhalen met een goede afloop zijn geschreven op leesniveau A1. Elke hoofdpersoon komt uit een ander land.
De Leesstraat is een serie korte verhalen voor lezers die op weg zijn naar A2. Er zijn verhalen voor jongeren en verhalen voor volwassenen. De serie is geschikt voor zowel NT1 als NT2. De jongerenverhalen passen ook goed in het vso, het praktijkonderwijs en in de ISK.
WoordWinst is een serie van tien makkelijk te lezen verhalen, geschreven door NT2-docent Johan van Caeneghem. Deze geïllustreerde reeks is bedoeld voor (jong)volwassenen die pas kort Nederlands lezen. Bij het schrijven van de reeks is gebruikgemaakt van woordenlijsten van Boom NT2, zie nt2.nl.
Voor de aarzelende volwassen lezer in Vlaanderen is er naast de serie Vlaamse Reuzen nog meer! Zoals korte verhalen. Bovendien brengen we nieuwe titels soms uit in een Nederlandse en een Vlaamse editie, kijk maar bij de serie Beeldboek.
Woordwinst 2 sluit aan op de eerste reeks Woordwinst. Woordwinst 2 is een serie van tien makkelijk te lezen verhalen, geschreven door NT2-docent Johan van Caeneghem. Deze geïllustreerde reeks is bedoeld voor (jong-)volwassenen die op A1/A2 niveau Nederlands lezen. De thema’s van de boeken zijn ontleend aan de thema’s bij de inburgering op A2. Geschreven op basis van woordenlijsten van Boom NT2, zie nt2.nl.

Sommige koppen in de krant kun je bijna niet geloven. Want de realiteit is vaak nog gekker dan je fantasie. De verhalen in de reeks Werkelijk/ Waar zijn gebaseerd op bijzondere nieuwsberichten. Korte, grappige en soms bizarre waargebeurde verhalen, geschreven op taalniveau A2.

Tot de serie Wereldverhalen Pocket behoren echte klassiekers in een handzaam formaat. Alle verhalen in deze reeks zijn geschreven op niveau A2/B1.

De boekenserie over Mo en Noor is geschreven door auteur Virginie Gyselinck, docente NT2 bij LIGO Brusselleer. De serie bestaat uit drie delen en gaat over een jong stel van Iraanse afkomst. De boeken zijn heerlijk eenvoudig en passen bij de leefwereld van NT2-leerlingen. Daarnaast bevatten ze ondersteunende illustraties. Een echte aanrader voor NT2-cursisten die op leesniveau A1 zitten. De boeken zijn ook geschikt voor bovenbouw ISK.

De CHANGE-serie is voor iedereen die verandering wil zien in de wereld. Of het nu gaat om migratie, klimaat, gendergelijkheid of de invloed van het kolonialisme. De boeken zijn een toegankelijk begin van discussies die hout snijden. Want alleen zo kom je verder met elkaar. In een wereld waar het informatieaanbod alleen maar stijgt en veel fake news de ronde doet, is het belangrijk dat je basiskennis is gestoeld op betrouwbare bronnen. De CHANGE boeken zijn daar een goed handvat voor: beknopte en overzichtelijke non-fictie over urgente thema’s. Gebeurtenissen, feiten, helden, alles komt aan bod in minder dan 90 pagina’s. Met vlotte en activistische pen geschreven op leesniveau B1<B2. Zo ben je in een mum van tijd bijgespijkerd.