De zestienjarige Aron kan niet wachten tot hij eindelijk alleen is met Maira, het meisje van zijn dromen. Maar hun eerste date verloopt heel anders dan gepland. Wat een romantische middag had moeten worden, loopt uit op een nachtmerrie. Een nachtmerrie met grote gevolgen. Wordt Aron ooit weer de oude?

 

Meer over het thema en het verhaal
Regelmatig lezen we over het fenomeen 'zinloos geweld'. Iemand wordt in elkaar geslagen door een groepje jonge mannen. Waarom? Niemand weet het, hijzelf al helemaal niet. Soms horen we nog dat er discriminatie of racisme in het spel was, meestal horen we er na de eerste melding helemaal niets meer over

Maar wat betekent het voor iemand die slachtoffer is van zo’n brute en onverwachte aanslag? Wat doet dat met je? En met je familie en je geliefden?

In Geraakt laat Marlies Verhelst zien hoe een jongen van een relaxte coole gozer verandert in een angstige tiener, die liever binnen blijft en zeker niet uit wil gaan. Als de lichamelijke verwondingen genezen zijn, blijft de angst en de woede.
Deze jongerenroman voor tieners vanaf een jaar of veertien geeft een beeld van de soms levenslange verwondingen die iemand oploopt als slachtoffer van zinloos geweld. Doordat het verhaal in eenvoudige taal is geschreven (onder 1F), is het zeker geschikt voor jongeren die wat minder makkelijk naar een boek grijpen, en die het soms lastig vinden zich in andermans gevoelens te verplaatsen.

 

Op voorraad

Specificaties

Titel Geraakt
ISBN 978-90-8696-269-3
Auteur Marlies Verhelst
Leesniveau A2/B1
Serie Thuisfront
Aantal pagina's 88
Bindwijze Hardcover
Illustraties Nee
Taal Nederlands

Inkijkexemplaar