Susan heeft een moeilijke tijd. Ze wordt gepest op school. En het gaat niet goed tussen haar ouders. Het is niet makkelijk voor Susan, maar langzaam lijkt het beter met haar te gaan. Op een andere school maakt ze een nieuwe start. Met een beetje hulp van Hector, die ze leert kennen via internet. Hij is lief voor haar en luistert naar haar problemen. En als ze chatten geeft hij goede adviezen.

Hector wil steeds meer van Susan weten. En hij wil haar ook zien via de webcam. Maar Susan is voorzichtig, schrijft ze in haar dagboek. Want je moet oppassen met mensen die je alleen via internet kent! Toch gaat ze steeds meer om Hector geven. En langzaam doet Susan dingen die ze nooit van zichzelf had verwacht.

Toen heb ik de webcam aangezet.
Ga eens in het licht staan, schreef Hector.
Want ik kan je niet zo goed zien.
Dat kon ik me wel voorstellen, want ik zag hem
ook niet zo goed.
Hij was een beetje vaag, met blokjes.

Loverboy is oorspronkelijk geschreven voor Scharlaken Koord, een organisatie die meisjes helpt die in de prostitutie terecht zijn gekomen. Onder de titel Kelly’s dagboek gebruikt Scharlaken Koord een sterk ingekorte versie van Loverboy in preventielessen op scholen. De auteur, Marian Hoefnagel, schenkt de opbrengst van dit boek aan Scharlaken Koord.

Wil je meer verhalen lezen over loverboys? In de Reality Reeks kun je dan Een gevaarlijke vriend lezen. Bij Loverboy is een docentenhandleiding verkrijgbaar. Deze kunt u downloaden van eenvoudigcommuniceren.nl en lezenvooriedereen.be.

Op voorraad

Specificaties

Titel Loverboy: een gevaarlijke liefde
ISBN 978-90-8696-231-0
Auteur Marian Hoefnagel
Leesniveau A2/B1
Serie Reality Reeks
Aantal pagina's 88
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Illustrator Roelof van der Schans
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 12 - 16

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Een gevaarlijke vriend
€ 13,50