Leestip Week van de Alfabetisering

We zijn ervan overtuigd dat jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen vooral gebaat zijn bij 'meer leeskilometers maken'. Daarom blijft Uitgeverij Eenvoudig Communiceren met onverminderd enthousiasme boeken maken voor laaggeletterden. Niet alleen in de Week van de Alfabetisering, maar het hele jaar door. Zie ons als de 'uitgeverij voor de alfabetisering', schrijft directeur/uitgever Ralf Beekveldt in zijn nieuwe blog over de Week van de Alfabetisering 2016.

Ralf's blog
"Elk jaar zijn het er meer: initiatieven in de Week van de Alfabetisering. Geen stad of dorp meer zonder programma waarin aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid. Een verheugende ontwikkeling. En broodnodig, want vooralsnog neemt het aantal laaggeletterden alleen maar toe. De uitbundige aandacht voor het onderwerp in het laatste decennium heeft helaas..."

>>> lees verder

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook