Onze Duitse zusteruitgeverij bij de Special Olympics Berlijn!

Onze Duitse zusteruitgeverij, Spaß am Lesen Verlag, is aanwezig bij de Special Olympics Nationale Spiele 2022. De spelen vinden plaats van zondag 19 t/m vrijdag 24 juni in Berlijn en staat bekend als het grootste inclusieve sportevenement van Duitsland. Het biedt deelnemers de mogelijkheid zich te kwalificeren voor de Special Olympics World Games Berlin 2023.

Special Olympics Deutschland (SOD) is de Duitse organisatie van 's werelds grootste sportbeweging voor mensen met een verstandelijke en meervoudige handicap, officieel erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Atleten uit dertien verschillende landen (België, Denemarken, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Zuid-Korea, Nederland, Noorwegen, Polen, Slowakije, Spanje en de VS) zullen deelnemen aan de Nationale Spelen.

Special Olympics is opgericht in 1968 door Eunice Kennedy-Shriver, een zus van de Amerikaanse president John F. Kennedy. Tegenwoordig heeft SOD meer dan 5 miljoen atleten in ongeveer 170 landen en rechtsgebieden. SOD biedt vandaag de dag meer dan 40.000 mensen met een verstandelijke beperking zelfbepaalde keuzes, variërend van handicap specifieke tot inclusieve kansen.

Met een uitgebreid ondersteunend programma zal de Nationale Spelen in Berlijn een grote bijeenkomst zijn van mensen met en zonder beperking. Uitgeverij Spaß am Lesen Verlag is vertegenwoordigd met een informatiestand op het festivalterrein. Geïnteresseerden kunnen ontdekken wat gemakkelijke en eenvoudige taal is en welke boeken, kranten en andere aanbiedingen er op dit gebied zijn. Het is mogelijk om het digitale taalleerprogramma soDeutsch te testen en meer te weten te komen over de service van het geanimeerde personage Steffi. Daarnaast kunnen bezoekers zich in de leeshoek onderdompelen in de wereld van makkelijk leesbare literatuur. Op donderdag 23 juni tussen 14.00 en 14.30 uur is uitgeverij Spaß am Lesen vertegenwoordigd met een eigen bijdrage aan het toneelprogramma. Logo Nationale Spiele Berlin 2022