Stil Hart

Elias heeft het niet makkelijk op school. Hij wordt gepest. Elke dag staat een groepje jongens hem op te wachten. Maar dan ontdekt Elias dat hij superkrachten heeft. Wat zal Lies, het leukste meisje in zijn klas, daarvan vinden?

Elias is nu alleen.
Geen pestkoppen meer.
Alleen hij, in een paarse schemering.
Alle geluiden klinken hol en hebben een echo.
Elias begint te lopen.
Dat kan hij dus nog.
Zonder adem en eigenlijk zonder hart.
Want zijn hart staat stil.

Titel: Stil hart
Auteur: Johan van Caeneghem
Reeks: Schaduw-reeks
Leesniveau: A2
104 pagina’s, gebonden
ISBN: 978-90-8696-270-9
13,50

Meer over het thema en het verhaal
Hoe het is om gepest te worden? Wat betekent het voor een jongen van dertien om iedere dag met angst in zijn hart naar huis te lopen? Dat laat Johan van Caeneghem zien in Stil hart. Net als in zijn eerste jongerenroman, De sneeuw van Mars, speelt het bovennatuurlijke een grote rol.

Veel jongeren die gepest worden, zullen het herkennen: de wens om niet te bestaan. Ook Elias, de hoofdpersoon in Stil hart, wil soms dat hij er niet meer is. En op een dag slaagt hij erin zijn hart stil te zetten. Maar hij gaat niet dood. Hij verandert in een soort superheld. Opeens kan hij keihard lopen, is hij heel erg sterk, en doen al zijn zintuigen het beter dan menselijk mogelijk is.

Elias houdt zijn geheim voor zichzelf. Alleen Lies, uit zijn klas, weet van zijn superkrachten. Zij is ook de enige die de pestkoppen het hoofd biedt.

Maar dan gebeurt er een ramp op school, en Elias gebruikt zijn superkrachten om te helpen. De jongen die hij redt, is uitgerekend de grootste pestkop. Deze gebeurtenis verandert alles. Elias’ geheim is bekend. En de pestkop ziet zijn fouten in. Eindelijk heeft Elias weer zin om naar school te gaan.

Een spannend verhaal met een moraal, waar in de les goed over gesproken kan worden.

€ 13,50
  • Bespaar 7% koop 10 stuks voor € 12,50 per stuk
  • Bespaar 15% koop 20 stuks voor € 11,50 per stuk
Specificaties
ISBN 978-90-8696-270-9
Leesniveau A1/A2, A2 of 1F
Leeftijd 10 - 12, 12 - 14
© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2023. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.