Gewone mensen doen bijzondere dingen. In deze bundel lees je over mensen die zorgen voor een ander. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Zorgen voor je ouder, je partner of gewoon voor je buurvrouw. Het begint met kleine en vanzelfsprekende dingen en wordt ongemerkt steeds meer. Soms is het teveel. Vandaar dat uitgeverij Eenvoudig Communiceren meewerkt aan het online programma voor mantelzorgers van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl: Zorgen voor 2. Dat doet Eenvoudig Communiceren door het uitgeven van een bundel makkelijk te lezen verhalen over mensen die mantelzorgen. Zo draagt zij bij aan de erkenning en herkenning van een vaak mooie maar ook vaak zware taak.

Titel: Voor jou - verhalen van mantelzorgers
Auteur: Anne-Rose Hermer
Leesniveau: A2
88 pagina's, paperback
ISBN: 978-90-8696-279-2
Prijs: € 11,00

Over de verhalen in dit boek
Het verhaal van Koos en Agnes is een heel gewoon verhaal. Over een echtpaar, dat al heel lang bij elkaar is. En dan wordt Agnes een beetje vergeetachtig. Koos moet haar meer helpen, met boodschappen en ook thuis, in huis. Er gaan jaren voorbij waarin Koos, met steun van veel buren, voor Agnes zorgt. Totdat het echt niet meer gaat, en zij in een verzorgingshuis terecht komt. Hoe het met Koos gaat? Al die jaren? Dat lees je in deze bundel korte verhalen over mantelzorgers.

Het tweede verhaal in deze bundel gaat over Martine. Martine en haar vader zijn heel close. Dus vindt Martine het heel fijn om voor haar vader te zorgen. Maar hij wordt nu wel erg oud en heeft steeds meer hulp nodig. Ook woont hij niet echt in de buurt. Als het Martine allemaal teveel wordt, bedenkt een van haar kinderen een oplossing. Zodat Martine alles kan blijven doen voor haar vader, haar baan kan behouden én er kan zijn voor haar gezin. Gelukkig voor haar was er een goede oplossing voorhanden. En daar had ze achteraf gezien best zelf over kunnen beginnen…

Het derde verhaal gaat over de tiener Sara. Sara doet eindexamen havo. Ze kan niet wachten om met haar studie journalistiek te beginnen. Sara's vader is vier jaar geleden overleden, en sindsdien woont ze met alleen haar moeder. Als haar moeder ernstig ziek wordt, verzwijgt Sara dat voor iedereen. Want dat is wat haar moeder wil. Sara houdt in haar eentje het huishouden draaiende. En ondertussen houdt ze ook haar moeder in de gaten, omdat die steeds vreemdere dingen doet. Ten einde raad zet Sara haar toekomstplannen maar in de ijskast. En wordt eigenlijk zonder het te beseffen fulltime mantelzorger. Pas na een hele tijd komt Sara erachter dat ze de zorg voor haar moeder niet alleen hoeft te dragen.

 

 

 

Op voorraad

Specificaties

Titel Voor jou: verhalen van mantelzorgers
ISBN 9789086962792
Auteur Anne-Rose Hermer
Leesniveau A2 of 1F
Aantal pagina's 88
Bindwijze Paperback
Illustraties Nee
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 18 +