Engelstalig

Handig voor in de Engelse les! Deze makkelijk te lezen Engelse boeken: van heel eenvoudig tot iets moeilijker.

Yesterday's Voices is vergelijkbaar met de Nederlandstalige serie Heftige Historie. Yesterday’s Voices is een serie boeken over spannende figuren in de geschiedenis zoals gladiatoren en piraten. Aan de hand van illustraties en eenvoudige zinnen leren jongeren in het Engels hoe zo’n gladiator of piraat leefde. De boekjes zijn helemaal geïllustreerd en het taalniveau is A1/A2.

Essential Classics en Express Classics zijn vergelijkbaar met de Nederlandse serie Wereldverhalen en heeft leesniveau A2/B1. In deze series vind je klassiekers die doorverteld worden en steeds opnieuw verschijnen. Achterin de boeken vindt u een verklarende woordenlijst en twee pagina's met oefenvragen die helpen om nieuwe informatie te verwerken.

In deze reeks zijn enkele boeken van Shakespeare bewerkt als striproman. De teksten zijn vereenvoudigd en worden ondersteund door levendige illustraties. De stripromans zijn geschreven op leesniveau A2/B1 om aarzelende lezers te motiveren en over de leesdrempel te halen!

Graphic Dickens is een serie boeken van Charles Dickens. De boeken zijn moderne bewerking in stripvorm van de verhalen van de wereldberoemde auteur. Het leesniveau is A2/B1.

Right now is de eenvoudigste Engelstalige serie (A1/A2-niveau) en vergelijkbaar met de Nederlands serie Picture this.

De boeken in de serie On the wire zijn spannende en realistische verhalen over tieners voor tieners. Het leesniveau is B1. Geschikt voor jongeren van 12 tot 16 jaar die al een redelijke kennis hebben van Engels. Te vergelijken met onze Nederlandse Reality Reeks.

Deze verhalen zijn net zo spannend als die van de Nederlandse Schaduw-reeks. De verhalen zijn echter eenvoudiger geschreven, op leesniveau A2.

De serie Graphic Novels zijn geïllustreerde bewerkingen door Hilary Burningham van klassieke Engelse verhalen, geschreven op leesniveau is A2/B1. Moeilijke woorden staan op dezelfde pagina uitgelegd. Deze serie is geschikt voor iedereen die de Engelse taal en cultuur wat beter wil leren kennen.

De verhalen in de serie Storyteller laten jonge lezers kennismaken met enkele van de belangrijkste overtuigingen, waarden en tradities van de zes belangrijkste religies ter wereld. Begeleid door prachtige aquarelillustraties, feitenkaders over mensen, plaatsen, voorwerpen en gebeurtenissen en een verklarende woordenlijst met belangrijke termen na elk verhaal.

Crossroads is een serie boeken met een zeer eigentijdse uitstraling. De kleurrijke ontwerpen en korte teksten zijn zeer geschikt voor jongeren die Engels leren. Leesniveau A1/A2. Interesseleeftijd 12+. 48 pagina's per boek.

Deze historische serie brengt het verhaal echt terug in de geschiedenis! Elk spannend boek brengt het verleden tot leven door belangrijke gebeurtenissen te koppelen aan een snel bewegend verhaal. De serie wordt gekenmerkt door korte hoofdstukken, prachtige illustraties, een verklarende woordenlijst van onbekende termen en een What Happened Next? hoofdstuk.

Shots is een serie boeken met thrillers en romantische verhalen. De boeken zijn geschreven op leesniveau A2. Ze worden ondersteund door illustraties die de lezers helpen het verhaal te begrijpen.

Neem zeven kinderen (zes jongens en een meisje) die
altijd in de problemen zitten. Voeg een leraar toe die voorstelt om een voetbalteam te vormen in de plaatselijke little league.
Wat krijg je dan? Bad Boyz!

Een Engelse serie, geschreven op leesniveau A2/B1 voor voetballiefhebbers die moeite hebben met Engelse teksten.

On Target is een serie korte romans die niet onderdoet voor drama, tempo, schrijfkwaliteit of stijl. De serie bevat verschillende genres, van horror en sciencefiction tot hedendaagse thrillers en historische drama's. De boeken zijn opgedeeld in korte hoofdstukken en weinig woorden (3.000 - 6.000 woorden) en zijn geschreven in makkelijke taal en hebben een aantrekkelijke opmaak. Ideaal voor lezers die traditionele tienerromans misschien te ontmoedigend vinden, maar toch hunkeren naar spannende verhalen.

De Sherlock Holmes-serie is een verzameling korte verhalen geschreven door Arthur Conan Doyle. De boeken zijn herschreven in makkelijk, toegankelijk, duidelijk en modern Engels, op leesniveau A2/B1.

Welkom bij The TimeWarp Trials, waar het onmogelijke mogelijk wordt. Professor Geekmeister gebruikt de laatste DNA technologieën om mensen terug te brengen uit de dood. Daarna worden de historische figuren voor het gerecht gesteld. JIJ bent de jury! Lees de zaak van de vervolging en de verdediging, hoor wat de figuren voor zichzelf te zeggen hebben en beslis dan: zijn ze schuldig of onschuldig?

World Tales is het Engelse equivalent van onze Nederlandse serie Volksverhalen. Een serie vol legendes en volksverhalen in eenvoudig Engels, op leesniveau A2/B1. Soms grappig, soms ontroerend. Je leert altijd meer over andere culturen. Ook fantastisch lesmateriaal in een multiculturele klas.

Fourteen – The Time of Your Life is de Engelse equivalent van de serie Veertien – de tijd van je leven.  De serie gaat over jongeren die 14 jaar zijn, en die in een heel andere tijd of op een heel andere plek leven. Hoe ziet hun leven eruit? Wat vinden zij van hun leven? Welke hoogte- en dieptepunten maken zij mee? Een eyeopener voor veel jongeren, als ze lezen hoe iemand van hun eigen leeftijd al gladiator wordt, of als slaaf moet werken of de koningin van Egypte wil worden. Het leesniveau is A2/B1. Voor jongeren van 12 tot 16 jaar.

De serie Adult easy read is het Engelse equivalent van de Nederlandse serie Leeslicht. Geschreven op leesniveau A2/B1 en gebaseerd op bestsellers.