Wat denk jij?

Filosoferen kan iedereen. Met het lespakket Wat denk jij? worden leerlingen geprikkeld om met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse dingen. Zo leren ze de basis van filosoferen en denken over het leven. En een filosofisch gesprek is dé manier voor leerlingen om te werken aan gespreksvaardigheid én aan een grotere woordenschat.

Wat denk jij?  is geschreven door experts in het ISK- en NT2-onderwijs. Het materiaal is bestemd voor ISK-leerlingen maar ook geschikt voor leerlingen in het praktijkonderwijs of voor NT2-leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs.

Filosofische gesprekken zijn een interessante manier om leerlingen uit te dagen en om hun taal- en denkontwikkeling te stimuleren. En een gesprek voeren betekent: samen spreken en naar elkaar luisteren. Door te filosoferen leren leerlingen om hun gedachten te verwoorden. Zo worden ze beter in de taal en ontwikkelen ze de kennis en vaardigheden die nodig zijn om actief mee te kunnen doen in deze samenleving.

Wat denk jij? bestaat uit één docentenboek en leerlingwerkboeken. Het docentenhandboek geeft de benodigde handvatten voor het voeren van filosofiegesprekken met anderstalige leerlingen. Zoals informatie over de opbouw van filosofische gesprekken, en tien concrete handreikingen voor gesprekken. In het werkboek voor leerlingen staan de taal- en reflectieopdrachten bij deze tien gesprekken. De instructie bij de verwerkingsopdrachten vind je terug in het docentenhandboek.

Het lespakket betaat uit 15 werkboeken voor de leerlingen en een docentenhandboek.
Auteurs: Annefieke Bonants en Anne Marije de Goeijen
Docentenhandboek ISBN 978-90-8696-692-9 (120 pagina's, geïllustreerd)
Werkboek: ISBN 978-90-8696-693-6 (64 pagina's, geïllustreerd)
Verkoopprijs: €145,00
Geschikt vanaf A1 tot B1.

Losse werkboeken zijn bij te bestellen voor € 6,- per exemplaar. Mail naar m.verhallen@eenvoudigcommuniceren.nl bij aanschaf van meer werkboeken dan de 15 exemplaren die in het pakket zitten.

Wat denk jij? is een uitgave van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren en is tot stand gekomen in samenwerking met ITTA UvA.

 

Taal leren door filosoferen. Online lesmateriaal bij Wat denk jij?
€ 145,00
Specificaties
ISBN 978-90-8696-692-9
Leesniveau A1/A2, A2/B1
Leeftijd 12 - 18
© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2023. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.