Lezen is voor iedereen’ Dat is het motto van Eenvoudig Communiceren. Al meer dan twintig jaar geven wij boeken en kranten uit in eenvoudig, begrijpelijk Nederlands. Speciaal voor jongeren en volwassen die niet zo sterk zijn in lezen.

Het begon in oktober 1994. Toen kwam het eerste exemplaar van de Okee-krant uit. Deze krant groeide al snel uit tot hét lijfblad van mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Directeur Ralf Beekveldt ontdekte dat nog veel meer Nederlanders behoefte hadden aan makkelijk te lezen teksten. Dit zijn – zo weten we nu – 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder: dyslectici, nieuwkomers en mensen met een lage opleiding die het lezen zijn verleerd (lezen is een vaardigheid die je bij moet houden). Daarnaast kampen veel jongeren met een lees-/leerachterstand.

Successerie Leeslicht
Inmiddels produceren onze medewerkers maandelijkse en wekelijkse kranten en zo’n twintig boeken per jaar. Leeslicht is een van onze successeries. In 2009 won deze boekenserie voor volwassenen een Nationale Alfabetiseringsprijs in de categorie Leesbevordering. Leeslicht ontwikkelen we samen met partner Stichting Lezen & Schrijven en bevat vereenvoudigd werk van onder meer Ronald Giphart, Herman Koch, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt en Tommy Wieringa.

Communicatiebureau
Ons communicatiebureau maakt de communicatiemiddelen van bedrijven en instellingen begrijpelijk, bijvoorbeeld van het GVB, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en TNO. Zij kunnen bij ons terecht voor advies, redactie, vormgeving, trainingen & workshops, het uitvoeren van tests en het verzorgen van het keurmerk Gewone taal.
Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op 020  520 60 70 en vraag naar Jérôme Jacquot (of mail: j.jacquot@eenvoudigcommuniceren.nl).

Internationaal
Ook internationaal timmeren we flink aan de weg. We zijn sinds 2012 actief als uitgever in Engeland: ReadZoneBooks en Tulip Books heten onze nieuwe uitgeverijen daar. Ook hebben we sinds 2008 een kantoor in Brussel: Lezen voor Iedereen. Veel van de boeken die in Nederland worden verkocht, vinden zo ook hun weg in België. In Duitsland hebben we uitgeverij Spaß am Lesen Verlag. Daar publiceren we onder andere de krant Klar und Deutlich, waarvan de oplage gestaag stijgt.
 Ook geven we in samenwerking met een Spaanse uitgeverij boeken uit in eenvoudig Spaans.