Onderwijs

Leren is pas leuk als je iets begrijpt. Met de makkelijk te lezen teksten, de overzichtelijke aanpak en de kleine stapjes in het leerproces helpen de uitgaven van Eenvoudig Communiceren minder vaardige lezers nieuwe dingen te leren en zo volwaardig aan de maatschappij mee te kunnen doen. Ons materiaal is geschikt voor een aantal schoolsoorten, u vindt deze hieronder.
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren is vanaf de start van het Praktijkonderwijs betrokken geweest bij de invulling van de leerdoelen van het Pro. Denk bijvoorbeeld aan de PrO-krant. Veel leermiddelen die wij sindsdien hebben ontwikkeld zijn op maat gemaakt voor het Pro. De methode sociale vaardigheden op de werkvloer Zo werkt het! bijvoorbeeld. En de reeks van 16 boeken rondom het thema zelfredzaamheid: Mijn leven; zelf denken, zelf doen. De thema’s waar we ons verder op richten zijn ‘burgerschap’, ‘digitale vaardigheden’ en ‘arbeidsoriëntatie’. Samen met onze partner oefenen.nl bieden we ook taalwerkboeken aan. Daarnaast hebben we werkboeken rondom thema’s als fictielezen, roken, agendabeheer en sociale vaardigheden op school. Eenvoudig Communiceren is sterk in toegankelijke taal en vormgeving.
Anderstalige jongeren worden in de schakelklassen ondergedompeld in de Nederlandse taal en cultuur. Een aantal van de boeken van Eenvoudig Communiceren kunnen hier goed bij gebruikt worden. Het leesniveau ligt vanaf A2 tot maximaal B1. De vormgeving is aantrekkelijk en de boeken zijn zowel klassikaal als individueel te gebruiken.
Leuke aansprekende leesteksten vinden, het hoeft niet moeilijk te zijn! Eenvoudig Communiceren schrijft begrijpelijke en actuele teksten die prima in te zetten zijn in de onderbouw van het vmbo. Deze teksten zijn verkrijgbaar in boeken die op thema zijn gemaakt, maar je kunt de teksten ook uit de Start!-krant halen. Zit je in de brugklas van het vmbo en wil je werken aan je woordenschatvergroting? En wil je de woorden die gebruikt worden bij zaakvakken (geschiedenis etc) aanpakken? Dan kun je uit de voeten met de boekjes uit de series BoekenBoeien.nl en Daar kun je op rekenen! Deze boekenreeksen, met in totaal 28 spannende en aantrekkelijke tienerboeken bevatten in elk deel ca 80 schooltaalwoorden vmbo. Wil je een goed leesbeleid opzetten op je school? Ga dan aan de slag in de brugklas met het werkboek Lezen. En als jij je steentje wil bijdragen aan een rookvrije generatie, kijk dan eens naar het werkboek Roken!
Cursisten in de ENTREE-opleiding en de niveau-2-opleidingen hebben vaak een flinke achterstand in leesvaardigheid en woordenschat. Met de onderstaande werkboeken van Eenvoudig Communiceren kunnen docenten gericht aan de slag met hun cursisten! NT2 problematiek Veel anderstaligen komen op het mbo terecht en moeten daar binnen korte tijd richting arbeid worden geleid. Ook moeten sociale vaardigheden soms nog worden aangeleerd. Kijk voor meer gerichte ondersteuning ook bij LEREN IN DE NT2. Ook de Werkze-krant kan hierbij ondersteuning bieden.
Oefenen.nl heeft met de online programma’s van Klik & Tik het voortouw genomen om mensen te trainen die zich niet zo makkelijk online begeven. Eenvoudig Communiceren geeft daar de werkboeken bij uit en in de bibliotheken kunnen mensen de cursus volgen. Verder is er een ruime keuze aan taalwerkboeken. Zelfstandig functioneren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom maakt Eenvoudig Communiceren voor mensen met een licht verstandelijke beperking al vanaf haar oprichting, nu ruim 25 jaar geleden, de Okee-krant. Ook de zelfredzaamheidsreeks Gewoon Zo! bestaat al sinds jaar en dag. Daarnaast is het boekje Liefde enzo een mooie aanwinst voor mensen die zich op het dating pad willen begeven!
Taalwerkboeken van Eenvoudig Communiceren zijn soms op maat gemaakt bij de online oefenprogramma’s van oefenen.nl. Op school heb je een licentie nodig voor het online programma, thuis kan je er gratis gebruik van maken. De werkboeken zijn aanvullend in te zetten. Eenvoudig Communiceren heeft ook eigen taalwerkboeken. Die zijn er op A1/A2, A2, en A2/B1. Inburgeren doe je met de Start!-krant en met de talrijke publicaties over Nederland; de cultuur, de gewoontes en de mensen. De toegankelijk geschreven en opgemaakte werkboeken rondom arbeid helpen nieuwkomers de regels en de mogelijkheden te doorgronden.
Lezen saai of moeilijk? Echt niet! Als je maar het goede boek hebt. En hoe beter je jouw eigen smaak kent, hoe makkelijker het is om het goede Lezen boek te vinden. Dit werkboek helpt je daarbij. In het eerste deel ontdek je samen met je klasgenoten wat je leuk vindt in films, series, strips en muziek. Wedden dat jij voortaan het perfecte leesboek vindt? In het tweede deel van dit werkboek ga je aan de slag met een leesboek dat je zelf hebt uitgekozen. Door de opdrachten leer je hoe verhalen in elkaar zitten. Aan het eind van het boek staan extra opdrachten en leuke tips voor op school.

De CHANGE-serie is voor iedereen die verandering wil zien in de wereld. Of het nu gaat om migratie, klimaat, gendergelijkheid of de invloed van het kolonialisme. De boeken zijn een toegankelijk begin van discussies die hout snijden. Want alleen zo kom je verder met elkaar. In een wereld waar het informatieaanbod alleen maar stijgt en veel fake news de ronde doet, is het belangrijk dat je basiskennis is gestoeld op betrouwbare bronnen. De CHANGE boeken zijn daar een goed handvat voor: beknopte en overzichtelijke non-fictie over urgente thema’s. Gebeurtenissen, feiten, helden, alles komt aan bod in minder dan 90 pagina’s. Met vlotte en activistische pen geschreven op leesniveau B1<B2. Zo ben je in een mum van tijd bijgespijkerd.