Leren in de NT1

Oefenen.nl heeft met de online programma’s van Klik & Tik het voortouw genomen om mensen te trainen die zich niet zo makkelijk online begeven. Eenvoudig Communiceren geeft daar de werkboeken bij uit en in de bibliotheken kunnen mensen de cursus volgen. Verder is er een ruime keuze aan taalwerkboeken. Zelfstandig functioneren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom maakt Eenvoudig Communiceren voor mensen met een licht verstandelijke beperking al vanaf haar oprichting, nu ruim 25 jaar geleden, de Okee-krant. Ook de zelfredzaamheidsreeks Gewoon Zo! bestaat al sinds jaar en dag. Daarnaast is het boekje Liefde enzo een mooie aanwinst voor mensen die zich op het dating pad willen begeven!
Zelfstandig functioneren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen kunnen soms een steuntje in de rug gebruiken. In de reeks Gewoon zo! wordt in eenvoudige taal uitgelegd hoe je gewone, dagelijkse dingen kunt aanpakken. De tekst wordt ondersteund door heldere tekeningen.
Ga je lesgeven in de basiseducatie? En wil je wat meer weten over het soort lessen dat je kunt aanbieden? Of over de doelgroep? Dan ben je met dit handboek voor de basiseducatie aan het juiste adres. Experts en ervaringsdeskundigen uit de volwasseneneducatie geven advies. Je krijgt tips voor de praktijk én het boek biedt handvatten voor kwaliteitsonderwijs en verantwoording. Docenten kunnen het boek gebruiken als naslagwerk en studenten kunnen het gebruiken tijdens en na hun opleiding. Werk je als coördinator bij een Taalhuis? Dan kun je dit boek doornemen op didactische tips en do’s-and- don’ts voor de vrijwilligers.
Rechten van alle mensen met een handicap geeft in makkelijke taal uitleg over het recht op onderwijs, werk, sport en toegang tot gebouwen en openbaar vervoer voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het boek staat vol voorbeelden van situaties waarin aanpassingen en verbeteringen noodzakelijk (en inmiddels verplicht) zijn. Ook worden de nieuwe afspraken uitgelegd aan de hand van persoonlijke verhalen. In begrijpelijke taal – precies zoals het verdrag voorschrijft.
De programma’s Klik & Tik op oefenen.nl bieden voor iedereen de juiste handvatten om veilig het internet op te gaan. Ben je een beginner? Of wil je je tablet beter gebruiken? Twijfel je over je wachtwoorden of over je virusscanner? Alle antwoorden worden gegeven in overzichtelijke stapjes.
Oefenen.nl (voorheen ETV.nl) is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. De werkboeken die horen bij de online oefenprogramma’s zijn exclusief verkrijgbaar via Eenvoudig Communiceren.
De Start!-krant is een krant voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen. Tot de lezers behoren onder meer inburgeraars, mensen die al langer in Nederland zijn maar de taal nog niet geheel onder de knie hebben, mensen die NT1- of NT2-onderwijs volgen, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici. Ook jongeren die op een ISK-school zitten hebben veel baat bij het werken met de krant.