Ik overleefde Auschwitz

Ik overleefde Auschwitz is het waargebeurde en aangrijpende verhaal van de joodse Ferenc Göndör, die als zestienjarige gedeporteerd wordt naar Auschwitz.

In de uitgave wordt op heldere wijze verteld over het opgroeien in een antisemitische omgeving en het volwassen worden in een concentratiekamp. Het boek is geschreven in begrijpelijk Nederlands (korte zinnen, groter lettertype, heldere vormgeving). De historische foto’s en verklarende woordenlijst verduidelijken de tekst. Het boek kan daardoor zelfstandig door laaggeletterden worden gelezen. Jong en oud, want het thema – onderdrukking, verzet en vrijheid – is voor alle leeftijden. Het Nederlands Auschwitz Comité verleende haar medewerking aan het boek.

Auteur: Ferenc Göndör
Voor: volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar
Leesniveau: A2/1F
186 pagina's
2e herziene druk
ISBN 978 90 8696 3003
Gebonden

Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat bij ons de eerste druk van ‘Ik overleefde Auschwitz’ verscheen. Destijds was onze uitgave het eerste makkelijk-lezenboek over de Holocaust.
En de argumenten waarmee wij toen kozen voor dit bijzondere levensverhaal gelden nog onverkort. Immers, jongeren, maar ook steeds meer (jong)volwassenen blijken nog steeds weinig te weten over de achtergronden, oorzaken en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Ook ontkenning van de Holocaust blijkt nog steeds voor te komen.
Ook voor de eigen ontwikkeling van mensen is het zaak om meer te weten van de grote gebeurtenissen uit de geschiedenis. Want wie het verleden kent begrijpt het heden beter.

Vanuit deze overwegingen heeft de uitgever, Ralf Beekveldt, besloten deze uitgave opnieuw ter beschikking te stellen aan onze lezers.

16 jaar en in een concentratiekamp.
€ 14,50
  • Bespaar 14% koop 10 stuks voor € 12,50 per stuk
  • Bespaar 24% koop 20 stuks voor € 11,00 per stuk
Specificaties
ISBN 9789086963003
Leesniveau A2 of 1F
Leeftijd 16 +
© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2022. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.