Zomerlezen: 5 boeken voor op vakantie!

Het zonnetje schijnt en de temperaturen lopen op… De zomer is weer van start! Alle tijd om met een goed boek lekker in de tuin of aan het zwembad te zitten. Van 20 juni t/m 21 juli organiseert het CPNB daarom Zomerlezen. Om dat extra zetje te geven om een boek te pakken in plaats van de afstandsbediening deze zomer!

Wij doen graag mee met het Zomerlezen. Daarom zetten we een aantal zomerse boeken in het zonnetje. Al deze boeken zijn op A2/B1 leesniveau en zijn zowel geschikt voor jongeren als volwassenen die bijvoorbeeld in het NT1- of NT2-onderwijs zitten. Heb jij deze al gelezen?

 
  • - De vreemde van Harlan Coben. Vertaald door Martin Jansen in de Wal, hertaald door Judith Kutzner. De boeken van Harlan Coben staan ook wel bekend als vliegveldboeken. Ze zijn onmisbaar in de boekwinkels op het vliegveld en daarmee de perfecte boeken voor op reis! Wij hertaalden zijn bekende thriller ‘De vreemde’ op leesniveau A2/B1. Een spannend boek over een geheim dat een familie verdeelt. Ook bekend van de Netflix-serie ‘The Stranger’.
  • - Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Hertaald door Jet Doedel. Nog een spannend boek! En dit verhaal ken je misschien ook al van de verfilming op Netflix. Kya groeit op in een moerasgebied in de VS. De natuur is haar thuis. Maar dan ontmoet ze twee jongens uit de stad en leert ze de buitenwereld kennen. Wanneer één van de jongens dood gevonden wordt, zijn alle ogen gericht op Kya. Heeft zij het gedaan?
  • - Onder de paramariboom van Johan Fretz. Hertaald door Frans van Duijn. In dit boek vertelt Johan over zijn eerste bezoek aan zijn moederland Suriname. Aan de ene kant voelt het heel vertrouwd, aan de andere kant moet hij enorm wennen. Maar één ding staat vast: Suriname is, net als Nederland, zijn thuis. Met ‘Onder de paramariboom’ waan je je binnen een paar bladzijdes in Suriname. Na het lezen van het boek zul je het land meteen willen bezoeken. Althans, zo verging het ons bij Eenvoudig Communiceren een aantal jaar geleden: toen bezochten wij samen dit prachtige land!
  • - Het Rosie Effect van Graemi Simsion. Hertaald door Jet Doedel. Dit boek is het vervolg op de bekende roman ‘Het Rosie Project’. Spoiler! In het tweede deel is de wetenschapper Don Tillman getrouwd met Rosie. En dan raakt Rosie zwanger! Don zoekt alles tot in de puntjes uit. Maar zijn perfectionisme staat zijn relatie met Rosie in de weg, en hij dreigt haar kwijt te raken… Een mooie roman waarin autisme en romantische relaties centraal staan.
  • - Romeo en Julia van William Shakespeare. Hertaald door Marian Hoefnagel. Wil je deze zomer heerlijk wegzwijmelen bij een liefdesverhaal? Dan is deze eenvoudige versie van de klassieker ‘Romeo en Julia’ iets voor jou. Een prachtig verhaal tussen Romeo en Julia, die op slag verliefd raken. Maar hun families haten elkaar en hun relatie is gedoemd te mislukken.

Benieuwd naar nog meer leuke boeken om deze zomer te lezen? Houd onze sociale media dan ook in de gaten! Hier plaatsen wij wekelijks tips voor leuke boeken.

Fijne vakantie!