De hertaling van de bestseller Daar waar de rivierkreeften zingen is eindelijk beschikbaar. Dit spannende boek is het meest verkochte en meest uitgeleende boek van 2022. Daarnaast werd de verfilming de best bekeken film op Netflix. Nu is het boek beschikbaar in eenvoudige taal in het Nederlands. 

Iedereen gaat weg. Kya wil ook weg. Waarom neemt niemand haar mee?
‘Zorg goed voor jezelf’, gaat Jodie verder. ‘En pas op voor andere mensen. Als er iemand komt, verstop je dan in het moeras. Daar kan niemand je vinden. Wis altijd je sporen uit. Ik heb je geleerd hoe dat moet.’

Daar waar de rivierkreeften zingen is een meeslepende roman van Delia Owens. Het verhaal volgt Kya, een jong meisje dat alleen opgroeit in de moerassen van North Carolina en een fascinatie heeft voor de natuur. Wanneer een knappe jongeman dood wordt aangetroffen in het moeras, wordt Kya beschuldigd van moord. Het boek weeft prachtig de elementen van een opgroeiverhaal, een liefdesverhaal en een moordmysterie samen. Daarnaast maakt onze makkelijk-lezen uitgave dit boeiende verhaal toegankelijk voor een breder publiek.

Lees hier de recensie van Ineke Van Nispen.

Op voorraad

Recencies

Prachtig verhaal in makkelijke taal

Als je in Nederland rondvraagt wat het mooiste boek is dat mensen gelezen hebben, krijg je vaak als antwoord “Daar waar de rivierkreeften zingen”. Het boek is ook het meest verkochte boek in boekhandels en het meest uitgeleend in de bibliotheek. En ik schrijf dan wel altijd recensies voor jeugdboeken maar vind dit boek ook heel erg geschikt voor YA’s. En nu er een editie gekomen is van Uitgever Eenvoudigcommuniceren, is het voor iedereen geschikt, ook voor mensen die geen fanatieke lezers zijn. Deze uitgever geeft boeken uit in makkelijke taal en dat is bij dit boek waar veel gedetailleerde natuurbeschrijvingen in staan heel fijn om te lezen. Kya is een heel jong meisje dat leeft in een moeras. Toen ze nog thuis woonde zag ze dat haar moeder het huis verliet en later laat haar broer Jody, die 7 jaar ouder is, weten ook niet langer met hun vader in één huis te blijven wonen. Nadat een leerplichtambtenaar haar ooit verplichtte om naar school te gaan houdt ze het daar voor gezien. Ze ontmoet Tate die haar leert lezen en schrijven maar die later weggaat om te studeren in de stad. Ook heeft ze Chase ontmoet. Verder heeft ze geen contact met andere mensen. Ze voelt zich eigenlijk door iedereen verlaten. Dan wordt het lichaam van Chase gevonden en alle verdenkingen zijn op Kya gericht omdat Chase haar altijd de liefde verklaarde en Kya ontdekte dat hij op het punt staat om met iemand anders te trouwen. Een verhaal dat het zeker waard is om door iedereen gelezen te worden. Een verhaal vol emoties maar prachtig geschreven.

|

Specificaties

Titel Daar waar de rivierkreeften zingen
ISBN 978-90-8696-738-4
Auteur Delia Owens
Vertaler / hertaler Jet Doedel
Leesniveau A2/B1
Serie Leeslicht
Aantal pagina's 136
Bindwijze Paperback
Illustraties Nee
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 14 - 18, 16 +

Gerelateerde Berichten

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Lesmateriaal bij: Daar waar de rivierkreeften zingen
€ 25,00