Het is dus besloten: ik ga een boek over Amalia schrijven. Amalia zelf vindt dat maar een gek idee.
‘Ik heb nog niets bereikt in mijn leven’, zegt ze later vaak tegen me. ‘Ik ben Nelson Mandela niet, die de apartheid in Zuid-Afrika heeft afgeschaft. Dus waarom nu al een boek over mij?’
Als een oude tante leg ik uit: ‘Jij wordt later onze koningin. Met zo’n boek kunnen we jou alvast een beetje leren kennen. Dat is fijn voor ons, de Nederlanders.’

In dit boek, geschreven door Claudia de Breij, maken we kennis met Amalia, de toekomstige koningin van Nederland. Ze vertelt in openhartige gesprekken over haar leven op een gewone school en haar eerste ervaringen als prinses. En ze toont haar passie voor paardrijden en haar talent voor het maken van verrukkelijke cocktails.

Claudia de Breij is bekend van haar theaterwerk, boeken, muziek en verschijning op televisie. Zij kreeg de opdracht om een boek te schrijven over Prinses Amalia aan de hand van interviews. Dit boek hebben wij hertaald naar makkelijke taal, een boek voor wie lezen nog wat moeilijk is. Het boek is geschreven op leesniveau A2/B1.

Op voorraad

Recencies

Een uitgave in makkelijke taal van ‘Amalia’.

Aan de hand van interviews door Claudia de Breij met kroonprinses Amalia (2003) leert de lezer de dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima beter kennen. Wat voor koningin wil ze zijn? Hoe zag haar schooltijd er uit? En wat zijn haar hobby’s? Deze vragen en meer worden beantwoord. Persoonlijk en vlot geschreven, met korte zinnen en makkelijke woorden. Voor kinderen en volwassenen die moeite ervaren met lezen of de Nederlandse taal willen leren. Vanaf ca. 13 jaar en ouder.Claudia de Breij (1975) is een Nederlandse cabaretière, presentatrice, zangeres, radio-dj en schrijfster.Deze uitgave is een bewerking in makkelijke taal van ‘Amalia' gepubliceerd door Uitgeverij Pluim (Amsterdam, 2021). Deze makkelijk lezen-uitgave is geschreven op A2/B1 leesniveau.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Leeslicht’.

|

Specificaties

Titel Amalia
ISBN 978-90-8696-732-2
Auteur Claudia de Breij
Vertaler / hertaler Jet Doedel
Leesniveau A2/B1
Serie Leeslicht
Aantal pagina's 98
Bindwijze Paperback
Illustraties Nee
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 14 - 18, 18 +

Gerelateerde Berichten

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Lesmateriaal bij: Amalia
€ 25,00