Vluchteling zijn betekent aanpassen en overleven. En veel wachten, tot andere mensen over je lot beslissen. Ik had veel geluk. Ik ging in Australië naar de universiteit. Nu heb ik een baan. En op een dag zal ik iemand zijn. Daar ga ik voor.

Al zolang de mens bestaat, migreert hij. Vandaag de dag zijn er wereldwijd meer dan een miljard migranten. Maar wie is de mens achter de migrant? Hoe is het om huis en haard te verlaten en ergens een nieuw leven op te bouwen? Wie strijden er voor de rechten van migranten? En waarom hebben veel Europese landen migranten nodig? Dit boek geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen. Er komen verschillende perspectieven aan bod om zo voor- en tegenstanders nader tot elkaar te laten komen. Een essentieel boek ten tijde van felle discussies over migratie. 

Het boek ‘Migratie’ is onderdeel van de serie CHANGE van uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Deze serie bestaat uit boeken op taalniveau B1/2F voor idealisten, actievoerders en iedereen die interesse heeft in actuele maar vaak ingewikkelde onderwerpen. Bijvoorbeeld middelbare scholieren. Boeken om te leren, inspireren en veranderen.

Op voorraad

Specificaties

Titel Migratie
ISBN 9789086967452
Auteur Ingeborg van Teeseling
Vertaler / hertaler Ida Schuurman
Leesniveau B1 of 2F
Aantal pagina's 72
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Uitgave Originele tekst
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Thema Geschiedenis, Multicultureel, Samenleving
Leeftijd 14 - 16, 16 +, 18 +

Gerelateerde Berichten

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Klimaatverandering
€ 17,50
Kolonialisme
€ 17,50
Vrouwenrechten
€ 17,50