De geschiedenis werd vaak door mannen geschreven. En de meeste wetenschappers van vroeger waren ook mannen. Soms begrepen ze dingen verkeerd en hielden ze er hun eigen ideeën op na. Daardoor zijn er veel schadelijke theorieën over vrouwen verspreid.

Door de populariteit van ‘red pill’ influencers als Andrew Tate en trad wives op sociale media is het pijnlijk duidelijk dat ook in het westen de gelijkheid tussen mannen en vrouwen nog geen gestreden strijd is. Toch zijn vrouwen niet altijd ondergeschikt geweest. De eerste feministische golf kwam voort uit honderden jaren van onderdrukking van vrouwen. Maar reis je nog verder terug in de tijd, dan kom je in een wereld waar vrouwen wél veel aanzien hadden. Wat is er in die 10.000 jaar gebeurd? Hoe is de positie van vrouwen veranderd? Wie waren de eerste feministen? En wat kun jij doen om de rechten van vrouwen te garanderen? Dat lees je in dit boek. 

Het boek ‘Vrouwenrechten’ is onderdeel van de serie CHANGE van uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Deze serie bestaat uit boeken op taalniveau B1/2F voor idealisten, actievoerders en iedereen die interesse heeft in actuele maar vaak ingewikkelde onderwerpen. Bijvoorbeeld middelbare scholieren. Boeken om te leren, inspireren en veranderen.

Op voorraad

Specificaties

Titel Vrouwenrechten
ISBN 9789086967445
Auteur Ingeborg van Teeseling
Vertaler / hertaler Ida Schuurman
Leesniveau B1 of 2F
Aantal pagina's 88
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Uitgave Originele tekst
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Thema Geschiedenis, Samenleving, Vrouwen
Leeftijd 14 - 16, 16 +, 18 +

Gerelateerde Berichten

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Klimaatverandering
€ 17,50
Kolonialisme
€ 17,50
Migratie
€ 17,50