Omdat de Europese leiders geen ruzie met elkaar wilden hebben, hielden ze een bijeenkomst in Berlijn. Historici noemen het nu de ‘wedloop om Afrika’, een waanzinnige run om zo veel mogelijk koloniën te bezitten. Alleen Europese leiders zaten aan tafel, de Afrikanen waren niet uitgenodigd.

Veel Europese landen hebben een koloniaal verleden. Zo had Nederland koloniën in Azië, Afrika en Amerika. En België had koloniën in onder andere Afrika. Sommige Europeanen zijn trots op dit verleden. Maar er is toen veel leed aangericht. En dit leed heeft nog steeds veel invloed op het heden. In de ex-koloniën is de impact van het koloniaal verleden de oorzaak van veel armoede en trauma. En voor veel mensen met roots in ex-koloniën voelt hun gebroken afkomst en gestolen erfenis als een groot onrecht. Daarom is het belangrijk om bewustzijn te creëren over ons koloniaal verleden. Om zo een dialoog op gang te brengen wat leidt tot verandering. Daarom is ‘Kolonialisme’ een onmisbaar boek over toen en nu. Over daders, slachtoffers en verzetsstrijders.

Het boek ‘Kolonialisme’ is onderdeel van de serie CHANGE van uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Deze serie bestaat uit boeken op taalniveau B1/2F voor idealisten, actievoerders en iedereen die interesse heeft in actuele maar vaak ingewikkelde onderwerpen. Bijvoorbeeld middelbare scholieren. Boeken om te leren, inspireren en veranderen.

Op voorraad

Specificaties

Titel Kolonialisme
ISBN 9789086967476
Auteur Ingeborg van Teeseling
Vertaler / hertaler Ida Schuurman
Leesniveau B1 of 2F
Aantal pagina's 88
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Uitgave Originele tekst
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Thema Multicultureel, Realistisch, Samenleving
Leeftijd 14 - 16, 16 +, 18 +

Gerelateerde Berichten

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Klimaatverandering
€ 17,50
Vrouwenrechten
€ 17,50
Migratie
€ 17,50