Een taal leren met Rongo Books

Wat is Rongo Books?

Misschien ben je Rongo Books wel al eens tegengekomen in een eerder artikel op onze website. Misschien heb je de website van Rongo Books zelf al bezocht. We zijn hoe dan ook erg trots om dit nieuwe, meertalige initiatief aan je voor te stellen!

Rongo Books is een nieuwe webshop die Engelstalige, Duitstalige en Spaanstalige boeken aanbiedt in gemakkelijke taal! Deze makkelijk-lezen boeken kunnen op verschillende manieren ingezet worden. Laaggeletterde sprekers van het Engels, Duits of Spaans kunnen deze boeken gebruiken om hun leesvaardigheid te oefenen. Mensen die een nieuwe taal willen leren aan de hand van leuke verhalen kunnen deze boeken bijvoorbeeld gebruiken. Maar ook voor het onderwijs in Nederland en Vlaanderen zijn deze boeken uiterst geschikt. Want in het onderwijs bij ons wordt er lesgegeven in vreemde talen. In deze lessen zitten leerlingen die moeilijkheden hebben met lezen, of leerlingen die helemaal van bij het begin starten met een nieuwe taal. Voor hen is het erg uitdagend om een nieuwe taal te leren, zeker als je al moeilijkheden hebt met lezen. Daarom bieden wij nu op Rongo Books boeken aan in makkelijk Engels, Duits of Spaans die het oefenen van deze vreemde talen luchtig, leuk, en leerrijk maakt. Want onze filosofie blijft hetzelfde: je leesniveau haal je omhoog door leeskilometers te maken! En in het geval van Rongo Books gaat taalverwerving hand in hand met leesbevordering. Want wie leest in een nieuwe taal leert de grammatica en de woordenschat op die manier kennen.

Bovendien introduceren we een nieuwe functie bij Rongo Books: je kan kiezen of je je boeken op papier wil lezen, of online! Je kan je boek dus nog steeds via de post opgestuurd krijgen, maar het is ook mogelijk om je boek in een beschermde omgeving online te lezen. Je ontvangt dan een digitale versie van je boek die je op de website kan openen. Zo heb je je boek altijd bij, waar je ook bent! Daarnaast komen er ook geen verzendingskosten kijken bij het aanschaffen van een online boek. Let op: Deze online versie kan je niet met anderen delen en is enkel op de website beschikbaar. 

Neem zeker een kijkje op de website van Rongo Books en ontdek al onze verschillende series in de drie talen. Elke lezer is anders, daarom willen wij ervoor zorgen dat er voor elke lezer een geschikt boek in ons assortiment zit, ongeacht het leesniveau of de interesses van de lezer. Van klassiekers tot hertalingen naar gemakkelijke taal van recente boeken, je vindt het allemaal op Rongo Books!

Klinkt Rongo Books als muziek in de oren? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief lees je als eerste alle recente nieuwtjes en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe boeken of leuke evenementen!

 

 

Informatie Rongo Books