Bereid je voor op een bezoek aan het Archeon

Komend weekend (26 en 27 augustus) is het Internationaal Vikingweekend in Museumpark Archeon. 200 Vikingen veroveren dan het park en slaan hun kampement op. Een unieke gelegenheid om de levendige geschiedenis van de Vikingtijd te ervaren.

Om je voor te bereiden op dit spannende bezoek aan het Archeon, kun je alvast het boek Viking – het verhaal van een plunderaar lezen. Dit boek speelt zich af in het jaar 800 na Christus. Een zoon leert van zijn vader moorden en plunderen. Het is de bedoeling dat hij opgroeit tot een sterke Viking. Maar dan komt hij op een plek die hem wel erg bekend voorkomt…

Het boek Viking – het verhaal van een plunderaar is onderdeel van de serie Heftige Historie. In deze serie lees je verhalen over belangrijke en veelbewogen periodes uit de geschiedenis, zoals de Romeinse tijd. De verhalen zijn geschikt voor jongeren én volwassenen.

Zoals je vast weet is het Archeon een openluchtmuseum waar je regelrecht de geschiedenis induikt. Je reist er door verschillende tijdperken, van prehistorie tot middeleeuwen. Mocht je voorafgaand aan je bezoek meer willen leren over deze tijden, of met je klas alvast lezen over deze periodes, dan heeft Eenvoudig Communiceren heel veel boeken die daarvoor geschikt zijn.

De serie Veertien - de tijd van je leven gaat over jongeren in verschillende tijdperken, zodat kinderen kunnen leren hoe het was om in die tijd 14 jaar te zijn. Zo lees je in Romeinse tweeling bijvoorbeeld over Gaius en Julia. Zij komen uit een goede familie. Ze hebben een huis, en ze hebben onderwijs gekregen. Als ze 14 zijn, verandert hun leven. Ze zijn geen kind meer, maar moeten als volwassenen verder. Gaius hoort vanaf zijn verjaardag bij de mannen, en Julia wordt uitgehuwelijkt.

De serie Literatuur voor beginners bevat heel veel boeken die oorspronkelijk in de middeleeuwen geschreven zijn, zoals Reinaart de vos, Karel ende Elegast en Gijsbrecht van Amstel. Dit zijn verhalen die 1000 tot 800 jaar geleden werden verteld. Door deze boeken te lezen, leer je over die tijd en over verhalen die toen beroemd waren.

Heb je interesse in onze boeken? We hebben er nog veel meer! Voor alle leeftijden en doelgroepen. Neem vooral een kijkje op onze website.