Wanneer is iemand een goede vriend? Kun je praten met een dier? Wanneer is iets lelijk? Wat betekent gelukkig zijn? Met het nieuwe lesmateriaal Wat denk jij? leren leerlingen de taal door te filosoferen. Download het persbericht hier.

Maak kennis met de eerste biografie ooit van Anne Frank én de eerste biografie van Anne Frank in makkelijke taal: Anne Frank, haar leven. In 2008 gaven wij dit boek voor het eerst uit. Deze editie (2022) bevat de meest recent verworven inzichten, nieuw Virtual Reality beeldmateriaal, beeldmateriaal in kleur en een nieuwe cover. Download het persbericht hier.

Het eerste meertalige sprookjesboek in makkelijke taal! In het Nederlands-Chinees. Download het persbericht hier.

In samenwerking met het ITTA UvA komt uitgeverij Eenvoudig Communiceren met een nieuw werkboek: Vakgesprekken. Met dit boek leren mensen die Nederlands lastig vinden om te praten over hun beroep. Het is hét werkboek voor iedereen die hier nog niet zo lang woont en die wil leren hoe je een gesprek voert over je beroep. Lees er alles over in het persbericht.

Vakgesprekken

Wie kent hem niet? Rob Kamphues (bekend van Formule1) is een duizendpoot: auteur, tv-presentator, cabaretier en ga zo maar door. Wij hertaalden zijn laatste roman: De walvishoeder. Een verhaal dat je geboeid houdt van de eerste tot en met de laatste bladzijde. Download het persbericht hier.

Eén van de populairste jongerenboeken van dit moment is zonder twijfel Erebos van Ursula Poznanski. Dit spannende boek is nu in makkelijke taal verschenen bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, speciaal voor het almaar groeiende aantal jongeren dat moeite heeft met lezen. Lees het persbericht hier.

Vandaag verschijnt bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Anne Frank in het kort van onze huisauteur Marian Hoefnagel. Een zeer makkelijk te lezen biografie van Anne Frank, met foto’s en met fragmenten uit haar dagboek. Speciaal ontwikkeld voor nieuwkomers, vluchtelingen en andere mensen die Nederlands niet als eerste taal hebben. Lees het persbericht hier.

Vers van de pers: Mijn naam is Anne. De dagboekbrieven van Anne Frank in makkelijke taal, speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. In samenwerking met de Anne Frank Stichting. Lees het persbericht hier.

Na Het diner en Zomerhuis met zwembad voegt uitgeverij Eenvoudig Communiceren nu een derde bestseller van Herman Koch toe aan haar collectie: Finse dagen. De Amsterdamse uitgeverij schrijft en herschrijft boeken in makkelijke taal. Voor mensen die lezen lastig vinden. “Ik zie het als een service voor mensen die niet goed kunnen lezen”, aldus Koch. Lees het hele persbericht hier.

Bekend van de Netflix-hit Lupin! De klassieker Arsène Lupin, gentleman-inbreker, is nu hertaald in makkelijke taal. Lees het persbericht hier.

Een nieuwe serie! Woordwinst 2 (A1/A2). Met thema's die zich ontlenen aan inburgering. En wederom geschreven op basis van de welbekende en alom gewaardeerde woordenlijsten van Boom NT2. Lees het persbericht hier.

Eenvoudig Communiceren lanceert Alfa-Vlogs tijdens
Week van Lezen en Schrijven. Lees het persbericht hier.

Ren, Amina, ren! heeft nu een vervolg: Zet ’m op, Amina! Het verhaal van de jonge, geëmancipeerde Amina, een hardloopster uit Somalië, kreeg veel waardering toen het eerste deel uitkwam in de serie De Leesstraat. Deze serie biedt herkenbare thema’s voor nieuwkomers die moeite hebben met (Nederlands) lezen. Nu is dan eindelijk het tweede deel uit. En ja: dat is net zo spannend en ontroerend. Lees het persbericht hier.

Nieuw: verhalen over Suriname in makkelijke taal Mi Sranan. Lees het persbericht hier.

Nieuwe Young-Adult roman in makkelijke taal: Otis. Lees het persbericht hier.